Passport Tot Succes

De Brotherhood participanten krijgen dagelijks feedback over hun job prestatie. De evaluatie wordt gestaafd aan de hand van een boekje, genaamd de Paspoort Tot Succes.  De participanten krijgen wekelijks een score van 1-5 voor hun gedrag tijdens het werk. De score wordt doorgegeven aan de begeleiders van Brotherhood Enterprise. Op deze manier wordt er intensief gewerkt aan de minpunten van de participant. De PTS bestaat uit de volgende variabelen: Medewerking met supervisior, Werk effort, Stiptheid, Teamwork en Persoonlijke presentatie.

Deeltijds werk, Deeltijds begeleiding

De Brotherhood Participanten werken 3 tot 4 dagen in de week en krijgen hiervoor een marktconforme loon. Eén tot twee keer in de week dienen ze zich aan te melden bij de loopbaanbegeleiders, psychosociaal begeleider, arbeidsbemiddelaars en casemanager.

Hierbij krijgen ze gratis toegang tot alle begeleidingstrajecten. De participanten kunnen ook tijdens hun traject bij Brotherhood een drugsbehandeling ondergaan.

Supervisors

Aangezien de drempel naar fulltime werk voor ex-gedetineerden te hoog ligt, zorgen wij ervoor dat de participant terecht  komt in een therapeutische omgeving waarbij men op een pedagogische wijze wordt ondersteund bij het uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten. D

e supervisors die wij aanstellen zijn gecertificeerde begeleiders die ook een strafrechtelijke verleden hebben. Onze aanpak is dan ook zéér laagdrempelig.

Catering

Brotherhood Enterprise werkt geïntegreerd samen met Karel de Grote Hogeschool Campus Zuid. Dankzij KdG runnen wij een foodbar waar wij gezonde streetfood ter beschikking stellen aan de studenten.

Wij zijn van plan om in de toekomst met andere organisaties samen te werken waar wij de catering kunnen verzorgen voor hun gasten. Daarnaast beschikken we over drie soorten Food Trucks die worden ingezet op bedrijfsfeesten tot festivals. Zo hebben we de hele zomerlang het restaurant uitgebaat van de Zomerfabriek Antwerpen.